Och qoringa choy ichmang – bu oshqozon va taloq uchun zararlidir.
O‘ta achchiq choy ham zararlidir – uning tarkibidagi kofein va tanin uyqusizlikka olib keladi.
Choyga uzoq vaqt dam bermang – u o‘z hidi, rangi va ta’mini yo‘qotadi, bakteriyalar paydo bo‘lishini rag‘batlantiradi.
Choyni qayta-qayta damlab bo‘lmaydi – birinchi marta damlaganda 50 foiz foydali xususiyatlarini saqlab qoladi, ikkinchi marta damlansa 30 foiz, uchinchi marta esa bor-yo‘g‘i 10 foizgina foydali jihatlarini o‘zida saqlaydi.
Choyni ovqatdan oldin ichish ham tavsiya qilinmaydi – taomning haqiqiy mazasini yo‘qotadi, protein miqdorini kamaytiradi.
Dorilar bilan iste’mol qilmang – tarkibidagi tanin moddasi dori so‘rilishiga ta’sir ko‘rsatadi.
Kechagi damlangan choyni ichib bo‘lmaydi – bir kundan oshiq damlangan choyda bakteriyalar hosil bo‘ladi.