Bugun 26 aprel, 2025 yil, shanba

КИР

Tadqiqot: Gazli shirin ichimliklar depressiya xavfini oshiradi

A A A
Tadqiqot: Gazli shirin ichimliklar depressiya xavfini oshiradi

Tabiiy sharbatlar va qahva esa aksincha, ruhiyatni himoya qiladi. Olimlar 188 ming kishi orasida so‘rovnoma o‘tkazishdi va qiziqarli xulosalarga kelishdi:

• Kuniga bir martadan ortiq shakarli ichimliklar ichish depressiya xavfini 14% ga oshiradi.
• Shakarni o‘rnini bosuvchi sun’iy qo‘shimchalar qo‘shilgan ichimliklar jiddiyroq xavf tug‘diradi: kuniga bir martadan ortiq portsiya depressiya xavfini 23% ga oshiradi.
• Sof meva yoki sabzavot sharbatlarini muntazam iste’mol qilish depressiya xavfini 19% ga, qahva esa 12% ga kamaytiradi.

Agar zararli ichimliklarni foydali ichimlikka almashtirsangiz, xavflar kamayadi. Misol uchun, kola o‘rniga tabiiy apelsin sharbati.

Kiritildi: 10:20 09.04.2025. O'qildi: 829 marta. Fikrlar soni: 0 ta.
telegram channel

Eng ko'p o'qilgan yangilik

Fikr bildirish uchun qaydnomadan o'tishingiz so'raladi va telefon rakamni tasdiklash kerak buladi!