Piyoz juda ko‘p foydali xususiyatlarga ega, ammo ayrim kasalliklarga chalingan bemorlar uchun uni yeyish xavfli, dedi RIA Novostiga shifokor va nutrisiolog Mariya Tixomirova.
Virashivaniye arbuzov i din v Krasnodarskom kraye - Sputnik O‘zbekiston, 1920, 02.06.2021
Jamiyat
Kimlarga tarvuz yeyish mumkin emas? Urolog tavsiyasi
2 Iyun 2021, 13:17
Bu sabzavot antibakterial va virusga qarshi xususiyatlarga ega, tarkibida dezintoksikasiyada yordam beradigan oltingugurt mavjud. Piyozda, shuningdek, boshqa foydali minerallar va vitamin C bor.
Bundan tashqari, u ovqat hazm qilish va suyuqlikni tanadan chiqarishga yordam beradi.
"Sabzavot tarkibidagi antioksidant kversetin saraton va allergiya uchun foydali. Piyoz sperma sifatini ham yaxshilaydi", - deydi Tixomirova.
Biroq, oshqozon va o‘n ikki barmoqli ichak yarasi bo‘lgan odamlar piyozni ehtiyotkorlik bilan iste’mol qilishlari kerak.