TasteAtlas oziq-ovqat yo‘riqnomasi dunyoning eng jirkanch taomlarining yangilangan ro‘yxatini e’lon qildi.
Islandiya taomi svid — ochiq olovda pishirilgan yarim qo‘y boshi — birinchi o‘rinni egalladi.
Torramatur, shuningdek, Islandiya taomlari ikkinchi o‘rinni egalladi. Ushbu an’anaviy Islandiya taomlari yanvar oyining o‘rtalaridan fevral oyining o‘rtalariga qadar iste’mol qilinadi. Standart menyuda achitilgan akula go‘shti, dudlangan qo‘zichoq, qovurilgan qo‘y boshi, qonli kolbasa va boshqa ko‘p narsalar mavjud.
Kuchli uchlikni Ispaniyaning "Truchas a la Navarra" taomi yakunlab berdi. Bu an’anaviy baliq taomi forel, Serrano xambon, un, limon, maydanoz, zaytun moyi va tuzdan tayyorlanadi.
Boshqa jirkanch ovqatlar orasida jele (Angliya), chuqur qovurilgan ipak qurti (Tailand), o‘rdak boshi (Xitoy), pechenye salati (AQSh), xom qon pudingi (Vyetnam) va boshqa ko‘p narsalar bor.