Сув бир марта қайнатилганда унинг таркибидаги бактерия ҳамда вируслар тўлиқ “ўлади”. Бироқ уни такроран қайнатиш сув зичлиги, минераллар консентрациясининг ошиб кетишига олиб келади. Икки марта қайнатилган сув таркиби ўзгаради, органолептик хусусиятлари ва табиий таъмини йўқотади.
Шунингдек:
• Сув таркибидаги нитратлар, маргумуш ва натрий фториди миқдори ошиб кетади;
• зарарли хлороорганик бирикмалар ҳосил бўлади;
• сувнинг таъм сифатлари йўқолади;
• оғир металлар консентрацияси ошади;
• кальций тузлари хавфли бўлиб қолади;
• оғир водород ҳосил бўлади.