Ўрик таркибида витаминлар, каротинлар, флавоноидлар, фитостероллар, фитоэстроген, антиоксидантлар, органик кислоталар, углеводлар, пектинлар, аминокислоталар, микро ва макроэлементлар, клетчаткалар мавжуд.
Таркибидаги минераллар туфайли ўрик инсон организмининг деярли барча тизимига фойда кўрсатади:
• магний ошқозон-ичак тракти фаолиятини тартибга солади;
• кальций суяклар ва тишларни мустаҳкамлайди;
• калий электролитлар даражасини тиклайди, юрак мушакларини кучайтиради, кальцийнинг сингишини таъминлайди;
• темир эритроцитлар сонини кўпайтиради, гемоглобинни оширади, анемиянининг олдини олади;
• йод қалқонсимон без фаолиятини нормаллаштиради;
• стронций кариес ва остеопорознинг олдини олишга хизмат қилади.
Янги узилган меваларда калория миқдори паст (44 килокалория) ва углеводлар концентрацияси (10% дан кўпроқ) юқори бўлади ҳамда у танада ортиқча вазн йиғилишига йўл қўймайди. Қуритилган ўрикда эса калория миқдори жуда кўп бўлиб, 240 килокалорияга етади.