“Умумий овқатланиш масканларида хом товуқ тухумидан тайёрланган таомларни буюртма бериш керак эмас”, демоқда ветеринария шифокори Алексей Кухно.
Мутахассис бунда тирамису ширинлиги ва карбонара пастасини мисол қилиб келтирди.
Мутахассиснинг таъкидлашича, ушу таомлар таркибидаги хом товуқ тухумида ўткир овқатдан заҳарланиш ҳолатини келтириб чиқарадиган сальмонелла бактерияси бўлиши мумкин.
Шу боис Алексей Кухно шу каби таомлар тайёрлашда бедана тухумларидан фойдаланишни маслаҳат бермоқда.
Зеро, таъкидланишича, беданалар тана ҳарорати юқори бўлганлиги сабабли сальмонеллёзга мойил бўлишмайди.